Bouwkundige keuringen

Een bouwkundige keuring is aan te raden bij de aan- of verkoop van een woning, tegenwoordig kan het zelfs een eis van de bank zijn dat er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd met NHG (  Nationale Hypotheek Garantie ).

Naast het inzichtelijk maken van de huidige staat maakt de rapportage u duidelijk wat u direct, op korte termijn en

lange termijn aan onderhoudskosten kunt verwachten.

De uiteindelijke bouwkundige rapportage geeft u een duidelijk beeld hoe de staat van het onroerendgoed is. De bouwkundige rapportage is duidelijk en in begrijpelijke taal verwoord en voorzien van foto's. De rapportage word u in PDF aangeboden per email.  

Tarieven aan- en verkoopkeuringen vanaf incl. btw:   
woningen tot 400 m³   € 
b.o.g.                         op aanvraag    

meeloopkeuring zonder schriftelijke rapportage vanaf incl. btw

b.o.g.                         op aanvraag 

oplevering nieuwbouw vanaf €

spoed keuringen ( binnen 24 uur ) €  incl. btw extra

woningen tot 400 m³   €   

Bouw begeleiding

Bij een bouwbegeleiding gaat het niet alleen om de beheersing van de vakkennis en ervaring maar ook om de communicatieve vaardigheid, en zeker om het vertrouwen in alle partijen.
U bent de opdrachtgever, wij communiceren / vertalen samen met u uw Programma van Eisen naar de aannemer.
Bouwen is, ondanks dat het soms zo eenvoudig lijkt, vaak een ingewikkeld en tijdrovend proces. De uitdaging en hierdoor ook veelal de moeilijkheid is, dat het mensenwerk blijft. Het is een proces waarin veel partijen betrokken zijn en om dit proces in goede banen te leiden, tot een goed en mooi eindproduct, is het essentieel dat de communicatieve en technische vaardigheden van hoog niveau zijn.

Wij als SQM Bouwmanagement willen u graag begeleiden en steunen in het bouwproces. Dit kunnen we doen door u te helpen met bv:
- het opstellen van een Programma van Eisen PvE
- het verzorgen van de bouwaanvraag,
- het selecteren en vergelijken van aannemers
- het lezen van het ontwerp
- het lezen van de tekeningen
- adviseren bij de keuze van meerwerk
- de controles tijdens de bouw uitvoeren
- uw wensen overbrengen naar de aannemer of uitvoerder
- de oplevering van de woning verzorgen
- de controle van de opleveringspunten.

Veel mensen dromen van een eigen huis, maar weten niet precies wat erbij komt kijken, terwijl het om een grote beslissing gaat. Daarom heeft SQM Bouwmanagement op deze site het hele proces in een stappenplan uitgebreid belicht, zodat u kunt bepalen of het iets voor u is. Deze site gaat over de stappen die u moet doorlopen om uw droomhuis realiteit te maken, vanaf de allereerste oriëntatie tot aan het moment waarop u de sleutels ontvangt.

Tarieven op aanvraag

Bouwkundige nulmeting / vooropname

Bij een nulmeting word de conditie van het vastgoed vastgelegd, voordat er risicovolle bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit kunnen o.a. zijn, heiwerkzaamheden, riolering- / grondwerken of sloopwerkzaamheden van een naast gelegen bouwkundig onderdeel. De meting vind plaats voordat de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Een nulmeting is dus een handige rapportage die achteraf discussies mbt schades kan voorkomen.

Na de uitvoeringen van de werkzaamheden kunnen wij een na meting / naschouw inplannen om te bepalen wat de werkzaamheden aan schade hebben veroorzaakt
 
Tarieven vanaf:

Nulmeting €  incl. btw

Controle nulmeting €   incl btw

Bouwkundig consult

Wij kunnen u bijstaan met een bouwkundig consult, hiervan word gebruik gemaakt bij bv scheurvormingen, ernstige vocht problematiek, onderzoek bouw /schades, ondeugdelijke uitvoer van werkzaamheden, bemiddeling bouwgeschillen, onafhankelijk deskundige bij juridische procedures, verzekering deskundige etc.

Deze geschillen / problemen vertalen wij in een een rapportage voor u, zodat u een onderbouwing heeft voor een eventuele juridische afhandeling.

Tarieven vanaf:

per uur €